informativniislamskičasopis
0

Dešavanja u svijetu - broj 85

Turska ove godine otvara još četiri savremene bolnice

Ministarstvo zdravlja Turske potvrdilo je da će ove godine otvoriti i u rad pustiti još četiri nove ultramoderne bolnice. Ove bolnice nalaze se u gradovima Ankara, Eskišehir, Elazığ en Manisa.

Bolnica Ankara-Bilkent imat će kapacitet kreveta za 3.810 pacijenata i najveća je bolnica kako u Turskoj tako i u svijetu. Kapaciteti ostale tri bolnice su: Eskišehir 1.081, Elazığ 1.038 i Manisa 558 kreveta.

Ove bolnice dio su najvećeg zdravstvenog projekta dosad gdje je cilj da se pacijentima, pored najmodernije tehnologije i najvećih stručnjaka u oblasti medicine, omogući komfor koji je ravan kvalitetu standarda za hotele sa pet zvjezdica, a pored toga, bolnice imaju mnoga specijalistička odjeljenja i opremljene su najnovijim aparatima. Kod ovih prestižnih projekata vođeno je računa i o najsitnijim detaljima, kako unutar tako i izvan bolnice. Turski predsjednik Redžep Tajjib Erdogan obećao je narodu Turske, prije početka realizacije ovih projekata, da će Turska imati najbolji zdravstveni sistem na svijetu. Rekao je: “Sistem i kvalitet zdravstva u Turskoj bit će bolji od zdravstvenog sistema u Evropi, Sjedinjenim Državama ili bilo gdje drugo u svijetu.”

Ostatak teksta dostupan samo za pretplatnike

31. Juli 2018 | 85

Komentari: Nema komentara

Komentirajte